Daar staat hij voor de deur, onze Camper NO-MAD… Hij? Jazeker, zo’n bakbeest van een Carthago moet wel een ‘hij’ zijn. Hoewel… Chic C-Line klinkt weer wat vrouwelijk.
Enfin, we hebben ‘hem’ natuurlijk van de dealer naar huis gereden, een stalling uitgezocht en verschillende malen naar kampeerwinkels gereden voor de inrichting.

Vianen

Camper NO-MAD met 'stuurman' AndréBrug over de Lek bij Vianen (deel van de A2)Uitzicht op de 'Pont Napoleon' bij VianenChampagne!

Dan komt de eerste ‘echte’ trip met onze camper. We beginnen met een standplaats aan de Lek in Vianen. Ze hebben er drie camperlocaties en allemaal gratis. Bij het sluiseiland bevinden zich 2 grotere parkeer/camper plaatsen. Even verderop, direct aan de Lek is een plek met 4 staanplaatsen  nabij pannenkoekenboerderij de Ponthoeve. De naam zegt het al: daar bevindt zich ook het voet/fietsveer naar Nieuwegein.

Is het warm en moet je even op de pont wachten? Er is gratis dinkwater en zelfs een gratis e-bike oplaadpunt! Werkt natuurlijk ook voor je mobieltje. We hebben hier, met uitzicht op Nieuwegein, de Oude Lekbrug en Hagesteinsebrug, op ons dooie gemak een aantal dagen het een en ander kunnen uitproberen. Echt, de handleidingen doorlezen is niet genoeg. Proefondervindelijk alles uitproberen werkt beter…

Lekpoort, VianenVoorstraat, Vianen

Vianen is een verdraaid leuk plaatsje! Als je de stad binnengaat via de Lekpoort, kom je in de Voorstraat. Een lange straat met veel monumentale panden en ook diverse winkels. Het is helemaal omgeven met stadswallen en singels.  Pittoresk!

Zaltbommel

Camperplaats ZaltbommelOp de foto! Waterstraat ZaltbommelDe Blauwe Fles Mooie ErkerDe Waterpoort, Zaltbommel Patat!Markt, Zaltbommel

Hierna navigeerden wij onze camper naar de Bommelerwaard. Naar de gratis camperplaats aan de Beersteeg in Zaltbommel om precies te zijn. Er zijn hier 6 plekken beschikbaar. Het is vlak aan de rand van het historische centrum, waar het goed toeven is en je gerust een middag rond kunt struinen.

Bommelerwaard

Slot LoevesteinLepelaars, Bommelerwaard De Wal, BommelerwaardUiterwaard, Bommelerwaard  Kunst, BommelerwaardPanorama, BommelerwaardMet de fiets

De volgende dag maakten we een fietstocht door het Noordelijk deel van de Bommelerwaard (langs de Waal). Wij fietsten zo’n 40 km heen en weer, maar als je wilt kun je bij Brakel met de pont over naar Herwijnen en via de andere zijde van de Waal terug en via de Martinus Nijhoffbrug naar Zaltbommel.

Slot Loevestein

Slot LoevesteinKanonnenvoerBastionDe ophaalbrug is neer De personeelshuisvestingKomt u binnen!

Wij wilden door naar Slot Loevestein, dat van deze kant af best wel moeilijk te vinden is. Maar goed, we zijn er gekomen. Leuk dit eens gezien te hebben. Bij het slot kun je ook met een pont de Waal over naar Fort Vuren.

Bij terugkomst hadden we wel wat zadelpijn, maar we hebben een heerlijke trip gehad!

De camper staat weer in de stalling, wachtend op het volgende avontuur…