Reisblog

Camper NO-MAD inwijdingstrip: Augustus 2017

Daar staat hij voor de deur, onze Camper NO-MAD… Hij? Jazeker, zo’n bakbeest van een Carthago moet wel een ‘hij’ zijn. Hoewel… Chic C-Line klinkt weer wat vrouwelijk.
Enfin, we hebben ‘hem’ natuurlijk van de dealer naar huis gereden, een stalling uitgezocht en verschillende malen naar kampeerwinkels gereden voor de inrichting.

Vianen

Dan komt de eerste ‘echte’ trip met onze camper. We beginnen met een standplaats aan de Lek in Vianen. Ze hebben er drie camperlocaties en allemaal gratis. Bij het sluiseiland bevinden zich 2 grotere parkeer/camper plaatsen. Even verderop, direct aan de Lek is een plek met 4 staanplaatsen  nabij pannenkoekenboerderij de Ponthoeve. De naam zegt het al: daar bevindt zich ook het voet/fietsveer naar Nieuwegein.

Is het warm en moet je even op de pont wachten? Er is gratis dinkwater en zelfs een gratis e-bike oplaadpunt! Werkt natuurlijk ook voor je mobieltje. We hebben hier, met uitzicht op Nieuwegein, de Oude Lekbrug en Hagesteinsebrug, op ons dooie gemak een aantal dagen het een en ander kunnen uitproberen. Echt, de handleidingen doorlezen is niet genoeg. Proefondervindelijk alles uitproberen werkt beter…

Vianen is een verdraaid leuk plaatsje! Als je de stad binnengaat via de Lekpoort, kom je in de Voorstraat. Een lange straat met veel monumentale panden en ook diverse winkels. Het is helemaal omgeven met stadswallen en singels.  Pittoresk!

Zaltbommel

Hierna navigeerden wij onze camper naar de Bommelerwaard. Naar de gratis camperplaats aan de Beersteeg in Zaltbommel om precies te zijn. Er zijn hier 6 plekken beschikbaar. Het is vlak aan de rand van het historische centrum, waar het goed toeven is en je gerust een middag rond kunt struinen.

Bommelerwaard

De volgende dag maakten we een fietstocht door het Noordelijk deel van de Bommelerwaard (langs de Waal). Wij fietsten zo’n 40 km heen en weer, maar als je wilt kun je bij Brakel met de pont over naar Herwijnen en via de andere zijde van de Waal terug en via de Martinus Nijhoffbrug naar Zaltbommel.

Slot Loevestein

Wij wilden door naar Slot Loevestein, dat van deze kant af best wel moeilijk te vinden is. Maar goed, we zijn er gekomen. Leuk dit eens gezien te hebben. Bij het slot kun je ook met een pont de Waal over naar Fort Vuren.

Bij terugkomst hadden we wel wat zadelpijn, maar we hebben een heerlijke trip gehad!

De camper staat weer in de stalling, wachtend op het volgende avontuur…

admin

View Comments

Recent Posts

2022-09-15/16 Étretat

CP Étretat: Le Tilleul We rijden van Fécamp maar een klein stukje: naar Le Tilleul.…

2 dagen ago

2022-09-15/16 Fécamp

Fécamp is ons volgende doel aan de Albasten kust. De slagboom van de camperplaats is…

3 dagen ago

2022-09-8/10 Naar de Franse kust

Parc d’Olhain (Pas de Calais) Doordat we eerst in Eindhoven en daarna in Hasselt bij…

4 dagen ago

2022-09-13/14 Dieppe

Château De volgende dag rijden we door naar Dieppe, een wat grotere havenstad, vanwaar de…

4 dagen ago

2022-09-06/07 Landen, België

Landen En zo kan het gebeuren, dat op de tweede dag van onze reis we…

4 weken ago

Propaan vulstations richting Griekenland

Ga je naar Griekenland en wil je je Nederlandse Propaan fles laten vullen in- of…

2 maanden ago