Van Salient de Gállego gaat het naar de eerste grote(re) stad in Spanje: Huesca, zo’n 80 km verderop.. We besparen ons € 16,- voor Camping San Jorge en staan 200m verderop gratis op de gemeentelijke CP, alwaar we ook kunnen lozen, afval kwijt kunnen en water kunnen innemen. ‘om de hoek’ is een grote Mercadona supermarkt waar we fors inslaan. We hebben s-avonds nog wel wat last van jongelingen, maar dat zal symptomatisch blijken voor heel Spanje: ze hebben gewoon nog geen slaap vanwege de siësta…

 • Huesca - Plaza de D,.Luis López Allué
 • Huesca - Kathedraal
 • Huesca - Kathedraal
 • Huesca - Kathedraal
 • Huesca - Kathedraal
 • Huesca - Kathedraal
 • Huesca - Plein voor Kathedraal
 • Huesca - Plein voor Kathedraal
 • Huesca - Fontein
 • Huesca - Tuin
 • Huesca - Hoe blijft het overeind
 • Huesca
 • CP Huesca

We lopen langs de rijen met woonschuren en via het Parque Miguel Servet (de neef van Barend) bij een voetgangerszone de binnenstad in. Je komt dan in de winkelstraten terecht. Leuk dat je daar dan ook sommige winkels ziet die je ook in Nederland hebt. We volgen de borden ‘Officina de Turismo’ en mogen nog net een kaartje van de stad meepakken. Ze zijn namelijk de hele middag gesloten in verband met Siësta. En – blijkt – niet alleen zij, maar ook alle toeristisch interessante gebouwen zijn gewoon dicht.

We richten ons in eerste instantie op de Kathedraal van Huesca, die we dus alleen van de buitenkant kunnen zien. Daarnaast het Museo Diocesano – ook dicht – en er tegenover de Ayuntamiento, ook dicht (maar vanwege verbouwing). We lopen door naar het Museo de Huesca (dicht) en lopen nog wat door naar het Isuela park (open) om nog wat fotos te nemen van het Convento de San Miguel (dicht).

We besluiten maar te genieten van de vele muurtekeningen die her en der in de stad zijn aangebracht.

 • Huesca - Muurschildering
 • Huesca - Muurschildering
 • Huesca - Muurschildering

We gaan hier maar moeilijk aan wennen. We rijden namelijk ’s-morgens weg van onze overnachtingsplek, rijden een uurtje of anderhalf en komen dan aan in stad of dorp van interesse en vinden die dan ‘op slot’ tot vijf uur die middag. Dat wordt nog wat.