We trekken verder naar een klein plaatsje waar we een aantal dagen hopen door te brengen. Het is inmiddels tijd om een was te draaien en er zijn geen campings in de buurt met die faciliteiten.

In Molina de Aragón is wèl een wasserette dus dat wordt de bestemming. De CP oogt wat sjofeltjes naast een grote silo aan de doorgaande weg, maar is mooi geasfalteerd en alle faciliteiten zijn aanwezig. Geen stroom, maar zolang de zon schijnt hebben we elektriciteit genoeg.

 • Molina de Aragón - Torre de Aragón
 • Molina de Aragón - Castillo
 • Molina de Aragón - Ermita de la Virgen de la Soledad
 • Molina de Aragón - Ermita de la Virgen de la Soledad
 • Molina de Aragón - Landschap vanaf de Torre
 • Molina de Aragón - Vale Gieren
 • Molina de Aragón - Vale Gieren
 • Molina de Aragón - Torre
 • Molina de Aragón - Castillo
 • Molina de Aragón - Oude huizen
 • Molina de Aragón - Aan de Puerta del Baño
 • Molina de Aragón - Río Gallo

Cultuurshock

Molina is een verademing en een cultuurshock tegelijk. Verademing door de rustige, pittoreske omgeving. Prachtige oude gebouwen, getuigend van een voorbije grandeur. Tegelijkertijd een cultuurshock omdat veel van deze oude gebouwen leeg zijn, vervallen tot bijna ingestort toe. Blijkbaar brengt het toerisme deze stad niet genoeg inkomsten om deze monumenten overeind te houden. En dat op zich zal steeds minder toeristen deze kant op doen trekken.

De kosten om deze huizen op te knappen en er in te wonen lijken te hoog voor privé personen, die genoegen moeten nemen met al bijna even vervallen ogende woonschuren aan de rand van de stad.

Het prachtige kasteel op de berg net aan de rand van het stadje trekt kennelijk niet genoeg toeristen, met zoveel concurrerende kastelen die er nèt even beter uitzien en nèt even beter in de route liggen.

Ga langs!

U hoort misschien ons pleit wel, hè? Als u in de buurt bent…
En eet dan ook even bij de lokale restaurantjes. Voor €10 of € 11,- p.p.  zetten ze je een drie gangen menu voor. Denk je eens in: een vol bord salade, twee hele kwartels en een toetje, fles wijn of water  erbij! Heerlijk!

Volgende etappe

Albarracín