Teruel: we gaan het toch maar weer eens proberen in een grotere stad, en wel om de Moorse bouwinvloeden te bekijken. De Mudejar bouwstijl kent een verhaal: Het is Moorse architectuur die is uitgevoerd in de tijd dat de katholieken de overhand hadden: de reconquista. Het was dus Moors bouwen onder katholieke regels, het geen een onderdrukking van de Moorse regels betekende. Dat is dan ook de oorsprong van deze benaming. Mudajjan is Arabisch voor onderworpen of getemd. Overigens werden de gebouwen niet door de Moren zelf gebouwd, maar door christelijke vaklieden.

 • Teruel - Catedral de Santa María de Mediavilla
 • Teruel
 • Teruel - Tore mudéjar de eE Salvador
 • Teruel
 • Teruel - Tore mudéjar de eE Salvador
 • Teruel - Catedral de Santa María de Mediavilla
 • Teruel - Mudejar architectuur
 • Teruel - Torre de San Pedro
 • Teruel
 • Teruel - Escalinata del Óvalo
 • Teruel - Cafetería Don Diego
 • Teruel - Artesania
 • Teruel - Catedral de Santa María de Mediavilla
 • Teruel - Catedral de Santa María de Mediavilla
 • Teruel - Farncés de Aranda
 • Teruel - Museo Provincial de Teruel

De gebouwen zijn prachtig, maar het is wel jammer dat ze eigenlijk allen ingeklemd zitten tussen andere gebouwen, waardoor ze niet mooi in hun volle glorie in beeld gebracht kunnen worden.

Overigens ook hier weer enorme drukte en geen plek om je fiets te stallen. Uit arren moede maar aan een regenpijp vastgemaakt, terwijl het ons ineens opviel: heel Spanje zit echt buiten op een terrasje aan tafel tijdens de Siësta.