We maken even een relatief grote sprong in laanloop naar wat binnenland bestemmingen. Vila Nova de Milfontes is een rustig kustplaatje, midden in het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina en gelegen aan de monding van de Mira rivier. Die rivier is al prominent aanwezig als je de brug over rijdt.

Camping

Je kunt in Vila Nova kiezen uit twee campings. Wij kiezen Campiférias en staan er uiteindelijk met een stuk of vier andere campers. Wat weinig om de tent draaiende te houden, denken we. Drie man in het kantoor, twee poortwachters en het nodige tuin- en sanitair personeel. Dat betekent in ieder geval dat ze in het hoogseizoen als een tierelier moeten draaien. Bijzonder om te zien dat de ‘vaste plaatsen’ he-le-maal volgebouwd zijn met caravans, kooktenten, en andere tenten. Geen open plek meer te zien tussen de verschillende percelen. Spaanse toestanden vinden we. We hebben dit namelijk eerder in Spanje gezien.

Vila Nova de Milfontes: het dorpje

Het dorpje zelf wordt geadverteerd met ‘Moorse invloeden’ We zien daar weinig van, behalve dat alle huizen witgekalkt zijn met blauwe of okergele accenten. Geen koepels, bogen of andere Moorse versieringen te zien.

In het zomerseizoen dal dit beslist anders zijn, maar in november is het behoorlijk stil in de straten. Aan de kust is het drukker met dagjesmensen en surfers. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant wel fijn dat er nog bestemmingen zijn die niet helemaal door het massatoerisme zijn overgenomen.

 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes
 • Vila Nova de Milfontes

Mede omdat het weer nog steeds wat tegenzit besluiten we niet twee nachten te blijven, maar om door te rijden naar onze volgende bestemming.