Reisblog

2021-11-22/23 Messejana

Camperplaats

We willen naar Aljustrel, maar zien dat er daar geen camperplaatsen zijn. Dat hoeft geen punt te zijn, maar omdat we de beslissing om door te rijden vrij laat hebben genomen willen we wel enige zekerheid over de nachtrust inbouwen. We besluiten om wat eerder te stoppen, namelijk in Messejana. De CP is een ongelijkmatige stenenvlakte en is tussen een sportcomplex en een zwembad in gelegen. Bij het (half gesloten) hek staat een telefoonnummer en een Engels sprekende dame zegt: “doe het hek maar open en zoek een plaats, sluit de stroom maar aan als je die nodig hebt en mijn vader komt later langs voor het geld. Je staat hier voor€ 7,- per nacht met € 2,- extra voor stroom. En -behalve douches- zijn alle essentiële faciliteiten aanwezig, incl. toiletten, namelijk die bij het zwembad. We eten in de camper en besluiten het dorp de volgende dag te verkennen.

Messejana

Al weer een plek die met ‘Moorse invloeden’ omschreven wordt en inderdaad: witte huizen met blauwe of okergele accenten, maar ook: een paar steile en een paar vlakke straten, meer is het niet. Het gebouw met het bord ‘Tourist information’ blijkt nu nu als overblijflokaal voor de lokale lagere school dienst te doen. Tourist information kan je kennelijk krijgen bij het gemeentehuis, maar we hebben vooraf even geïnventariseerd: Eén plein, drie kerken, een kasteel, een museum een bar en één restaurant. Kerk 1 (ook op het plein) is dicht, kerk 2 (op een heuvel) ook en kerk 3 is nergens te vinden. Het kasteel blijkt een overeind staande muur op de heuvel van kerk 2 te zijn (overigens met een spectaculair uitzicht!). Dan maar naar het museum, maar dat is ook dicht. We besluiten dat het lunchtijd is en aangezien er één restaurant is, is de keuze makkelijk.

Eten

We vragen ons direct af of we hier goed aan doen, er zitten namelijk maar drie andere klanten, maar we zijn vroeg en gaandeweg komen er toch meer eters binnendruppelen. Na wat consternatie over de Google vertaling van sommige items op het dagmenu vragen we toch maar voorzichtig of de ober Engels spreekt. Gelukkig blijkt zijn Engels voldoende om onze keuze te kunnen maken en we besluiten om gegrilde Zalmmoot en gegrilde Dorade te nemen en ook hier hebben we weer uitstekend gegeten! De porties zijn kleiner dan in Vila do Bispo, maar kosten ook minder. Èn we hadden ditmaal nog plek over voor de (prima) toetjes! Ook leuk dat je in dit soort tentjes ook contact kunt maken met de lokale bevolking. Kortom, Messejana krijgt toch een voldoende!

Volgende etappe

Aljustrel

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

2022-09-15/16 Étretat

CP Étretat: Le Tilleul We rijden van Fécamp maar een klein stukje: naar Le Tilleul.…

2 dagen ago

2022-09-15/16 Fécamp

Fécamp is ons volgende doel aan de Albasten kust. De slagboom van de camperplaats is…

3 dagen ago

2022-09-8/10 Naar de Franse kust

Parc d’Olhain (Pas de Calais) Doordat we eerst in Eindhoven en daarna in Hasselt bij…

4 dagen ago

2022-09-13/14 Dieppe

Château De volgende dag rijden we door naar Dieppe, een wat grotere havenstad, vanwaar de…

4 dagen ago

2022-09-06/07 Landen, België

Landen En zo kan het gebeuren, dat op de tweede dag van onze reis we…

4 weken ago

Propaan vulstations richting Griekenland

Ga je naar Griekenland en wil je je Nederlandse Propaan fles laten vullen in- of…

2 maanden ago