Reisblog

2021-11-27-29 Castro Verde

Omdat we dochterlief en haar vriendin gaan ophalen in Faro, rijden we die kant op en maken we een tussenstop in Castro Verde. Onze uitvalsbasis is een prima camperplek aan de rand van de stad, loopafstand van de Intermarché. We rijden op onze e-vouwfietsen naar het centrum en zijn blij met de trapondersteuning! In het centrum bevindt zich een grote parkeerplaats waar je zonder faciliteiten ook met de camper kunt overnachten, maar je hebt dan wel een fantastisch uitzicht op een windmolen en het achterliggende landschap.

Castro Verde

Ook hier is weer een grote diversiteit aan mooie gebouwen en kerken te bewonderen. Qua kerken rijd je langs de Nossa Senhora dos Remédios en de Basilica de Nossa Senhora da Conceiçao (deze was dicht wegens werkzaamheden). Bij deze kerk ligt de mooie Jardim de Casrtro Verde met betegelde bankjes. Loop ook even om de kerk heen!

Casa Dona Maria

Verreweg het meest bizarre gebouw is het Casa Dona Maria, dat in de jaren 1920 gebouwd werd door de rijke boer Álvaro Romano Colaço. Dankzij de constructie in cement konden verschillende elementen worden geïnstalleerd die voor die tijd als innovatief werden beschouwd.

Aan de buitenkant is er een mengelmoes van elementen in verschillende stijlen, zoals neogotische, neo-Manueline en neo-islamitisch ogende ramen en deuren, pagode-achtige torentjes en balkons met meerdere niveaus.

Ecotoerisme

Castro Verde afficheert zichzelf als ecotoerisme bestemming. Dat blijkt een ‘Vergrotende Trap’ en heeft met name te maken met het feit dat je hier in de buurt een grote hoeveelheid Grote Trappen kunt zien. Even voor de duidelijkheid: een Grote Trap (Otis tarda) is een kalkoen-achtige vogel. Oorspronkelijk is het een steppevogel, die het in Spanje goet doet. Hij kan tot een meter lang worden met een vleugel spanwijdte tot 2,40 meter.

Uiteraard zijn we even naar het milieu-educatiecentrum Vale Gonçalinho gereden om te kijken of we een paar Grote Trappen op de gevoelige plaat konden vastleggen, maar door de droogte bevonden zij zich wat verderop in de regio. Dit reserveren we dus maar voor de volgende trap eehh… trip…

Na Castro Verde gaan we het een tijdje rustig aan doen en gaan we in de ‘overwinter’ stand. Het is namelijk gaan sneeuwen in Noord Spanje en die richtig willen we nu niet op. Later zullen we beslissen via een andere route terug te rijden…

Volgende etappe

Algarve Overwinteren

admin

Recent Posts

Propaangas Vulstations in Albanië, Kosovo, Noord Macedonië en Montenegro

Propaangas, waar tank je dat in deze landen? Als je wilt weten waar je in…

2 dagen ago

Propaangas Vulstations in Bosnië, Kroatië en Servië

Propaangas, waar tank je dat in deze landen? Als je wilt weten waar je in…

4 dagen ago

Propaangas Vulstations in Griekenland

Propaangas, waar tank je dat in Griekenland? Als je wilt weten waar je in Griekenland…

1 week ago

Musea bezoeken in Europa?

Musea en hun tentoonstellingen Lang geleden hebben we op ons blog een link geplaatst naar…

1 maand ago

2021-12-28 – 2022-01-04 Totana

Oud- en Nieuw Zoals eerder gezegd hebben we met Kerst en met Oud- en Nieuw…

1 maand ago

2021-12-23/27 Roquetas de Mar

Na een paar korte stops (Castro Marim, Sevilla, Antequera, Embalse de Béznar) zijn we eindelijk…

2 maanden ago