Reisblog

2022-09-15/16 Étretat

CP Étretat: Le Tilleul

We rijden van Fécamp maar een klein stukje: naar Le Tilleul. Daar is een kleine camping waar we wassen kunnen draaien en even lekker kunnen douchen. En WiFI is ook welkom, want we hebben weer een heleboel foto’s te uploaden. We zijn nu al door onze maandbundel heen en kunnen onze foto’s niet uploaden.

We hebben eindelijk het waterprobleem onder controle. De pomp doet het, lijkt niet meer te lekken en we hebben een miniem lekje bij de watermeter gefikst. De watermeter was na de vorige trip hemelen en we hebben deze kort voor vertrek vervangen. Bij toeval ontdekten we nu dit lekje. André was bezig de Tank-O3 te controleren, toen Margret water tapte. Een heel zacht zuigend geluidje verraadde waar het euvel zat. Da’s het goede nieuws :). Het slechte nieuws is dat de WiFi op de camping niet werkt :(. Dat betekent dat we nog even moeten wachten met het uploaden van onze foto’s en dus ook met het posten van dit bericht (en vele volgende)

Étretat

De camping ligt vlak bij Étretat dat al een tijdje op ons verlanglijstje staat. Daarom trekken we op de fiets er op uit. We rijden eerst van Le Telleul naar de kust, waar we door een kloof in de krijtrotsen aan de waterlijn kunnen komen. Daarna wandelen we via Les Sentiers des Falaises d’Étretat over de kliffen richting Étretat naar de bekende ‘olifantenslurf’ rots, de Falaise d’ Aval. Pittige klim en pittige wandeling. En laten we de weg terug omhoog per fiets even niet vergeten…

Huiswerk voor volgende keer

We zijn niet in de gelegenheid om ook naar die andere attractie: de Jardins d’Étretat te gaan. Da’s jammer, want van daar uit heb je weer een mooi uitzicht over de Falaise d’ Amont.
Deze futuristische, door Claude Monet geïnspireerde en fantastisch aangelegde en onderhouden tuin heeft de nodige prijzen en vernoemingen in de wacht weten te slepen: Michelin green guide ster, European Garden Award en UNESCO werelderfgoed. De tuin is ook bekend vanwege de vele beelden. De toegang is prijzig, gezien de grootte van de tuin, maar niettemin moet je deze wel gezien hebben, vinden we. Volgende keer dus.

Volgende etappe: Colleville-Montgomery

Heb je iets aan onze informatie gehad?
Dan zouden we het zéér waarderen als je dat wilt vermelden op je site of social media (liefst natuurlijk met een link naar deze pagina:)

admin

Recent Posts

2022-11-09 Guimarães

De CP van Guimarães We komen aan bij de camperplaats in Guimarães, onder de teleférico…

2 dagen ago

Propaangas vulstations in Portugal

We hebben de ervaring opgedaan dat het wel degelijk mogelijk is je 'Duitse' propaanfles in…

5 dagen ago

2022-11-06 Viana do Castelo

Op zoek naar antwoorden We rijden richting de kust naar Viana do Castelo en doen…

5 dagen ago

2022-11-05 Ponte de Lima

Ponte de Lima : Een oase van rust Wat een verademing is Ponte de Lima.…

1 week ago

2022-11-3 Monção

Nachtmerrie Na Vila Nova de Cerveira zijn we benieuwd naar Monção en het dichtbij gelegen…

2 weken ago

2022-10-31 Vila Nova de Cerveira

We willen eigenlijk naar Tui en Valença, maar bij gebrek aan afdoende locaties om te…

3 weken ago