NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Add more content here...
Home » Reisblogs » 2022-10-17 Cudillero

2022-10-17 Cudillero

Haven

HavenWe komen aan in Cudillero via een weg die met haarspeldbochten steil naar beneden leidt. We rijden rechtstreeks de Parkeerplaats bij de haven op. De haven is gemaakt door met betonnen muren, stukken rots met elkaar verbinden. Deels natuurlijk, dus.

 • Cudillero, haven
 • Aalscholver
 • Haven
 • Haven
 • Haven
 • Aalscholver
 • Haven
 • Kreeftennetten
 • Gedroogde vis
 • Staanplaats aan de haven
 • Haven
 • Haven

Toscaanse sfeer

Het is een korte wandeling naar het stadje dat je aan de overkant van de haven al ziet liggen. Cudillero wordt ook galabeld als “een van de mooiste dorpjes van Asturë”. En dat snappen we: charmant en gebouwd als een amfitheater., De rotsen lopen hier in een kom, met de huizen er tegenaan geplakt. Tussen de huizen de meest rare, kromme, hoekige steegjes. Vroeger was dit een vissersstad. Tegenwoordig lijken ze voornamelijk naar toeristen te vissen. Kleine hippie-achtige boetiekjes, winkels met bootkleding en vooral veel, héél veel, restaurantjes.

 • Cudillero
 • Tegen de rotsen aangebouwd
 • Vissersdorp
 • Sfeer als portofino
 • Mijnbouw
 • Bochtige straten
 • Kleurrijk
 • Parroquia de San Pedro
 • Parroquia de San Pedro
 • Parroquia de San Pedro
 • Mooi blauw is niet lelijk
 • Weer een aparte bouwstijl
 • Mooie deuren
 • RAre hoekjes
 • Gezellige restaurants
 • Trappen
 • Cinque Terre?

Niet het seizoen

Zomers, als de haven vol ligt met toeristenbootjes, zal het hier beregezellig zijn met een ambiance als portofino of cinque terre, maar nu is de fut er wel een beetje uit. Er wordt overal hard gewerkt aan de verbetering van de infrastructuur, zodat die er weer een zomerseizoen tegen kan. Teruglopend naar de camper komen we ook nog langs de 300m lange ‘Tunel de Cudillero’ die eind 19e eeuw in de rotsen is uitgehouwen en waardoor de Piñerarivier nu doorheen loopt om in de haven uit te monden. Je mag de tunnel in lopen, maar ons niet gezien om daar in te gaan. Veel te nat en te glad. We willen graag onze botten heel houden. Er staat niet voor niets een waarschuwing bij. Dat is meer voor jonge bloggers :).

 • Mooie rotsen
 • Mooie rotsen
 • Tunel de Cidillero
 • Tunel de Cidillero
 • Ingang van de tunnel

Volgende etappe: Foz

Laat een reactie achter