Wij hebben in 2018 een behoorlijk complete lijst samengesteld van camper wasplaatsen in Nederland. Deze lijst breiden we nu uit met (voorlopig aparte lijsten met) wasplaatsen voor campers in België en nu dus Duitsland. Dat wil zeggen: de twee deelstaten die aan Nederland grenzen: Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen. Voor onze Duitse bezoekers: wat jullie een Wohnmobil of Kastenwagen noemen, heet in Nederland een camper, buscamper of kampeerwagen.

Zoals altijd zijn we zelf maar begonnen met het verzamelen van gegevens van websites. We zoeken dan op waschanlage èn wohnmobil. Niet alle gevonden aanbieders geven evenveel informatie. Met name ontbreekt het bij een aantal aanbieders aan een prijslijst. Er wordt vaak een globale beschrijving gegeven van de te leveren diensten, maar die kunnen uiteindelijk afwijken. Dat is op zich niet gek, omdat het hier veelal om aanbieders van Truckwash gaat en er natuurlijk heel veel verschillende soorten vrachtwagens zijn. Het rare is, dat campers en caravans wel genoemd worden als doelgroep, maar dat slechts enkele aanbieders de nodige aandacht besteden aan specifieke camperwash aspecten. Persoonlijk zouden wij niet snel naar een aanbieder gaan die campers er ‘even bij’ doen. En al helemaal niet als er geen heldere prijslijst aangeboden wordt.

Sommige aanbieders beschikken over een weegbrug, tankmogelijkheid, luchtpomp en dergelijke. Dat is nuttige info voor camperaars. Ook wordt soms de maximale hoogte en breedte van de wasstraat vermeld. Ook niet onhandig.

LET OP! De vermelde prijzen kunnen betrekking hebben op geheel verschillende diensten en zijn ter info bijgevoegd.

Doen jullie mee?

Hebben jullie zelf ervaringen met camperwash aanbieders? Ken je er nog meer? Heb je aanvullende relevante informatie? Geef dat dan aan ons door op “camperwash AT no-mad.nl”

Heeft u zelf een camper wasgelegenheid en wilt u zich aanmelden? Het format van de tabel vind u op deze pagina.

  • Een camperwash definiëren wij als een fysieke plek waar campers gewassen kunnen worden, of dit nu met de hand is, met een wasstraat/rollover of in een zelfbediening wasbox.
  • Bedrijven die (alleen) op locatie komen om de camper te wassen nemen we niet op.
  • Een camper is iedere vorm van kampeerauto mét motor. Caravans zijn niet in scope.
  • Wasboxen waar van gesteld wordt dat ze ook geschikt te zijn voor campers nemen wij alleen op indien de wasboxen aan de bovenzijde open zijn. Gesloten wasboxen alléén indien de afmetingen ook vermeld zijn.

De onderstaande tabel is steeds aan verandering onderhevig. Wil je de informatie delen dan is een link naar deze pagina het handigst. Plaats svp altijd een bronverwijzing naar www.no-mad.nl. Er zit best wel wat werk in deze tabel en er komt gegarandeerd nog aanvullend werk bij. Daar willen we graag ook de credits voor hebben 🙂 Dank!

Willekeurig: Laat een andere afbeelding zien op elke pagina.

Geen: Laat geen kopafbeelding zien.

Dit zal de standaard kopafbeelding terugzetten. Het is niet mogelijk aanpassingen te herstellen.

SEO

Focus keyphraseHulp bij het kiezen van de perfecte focus keyphrase(Opent in een nieuwe browsertab)SEO titel voorbeeld:

https://www.no-mad.nl › actuele-lijst-van-camperwasplaatsen-in-nabij-duitslandCamperwasplaatsen in (nabij) Duitsland – Camper NO-MADUrl voorbeeld:Voorbeeld van de meta omschrijving:Camperwasplaatsen in Duitsland nabij de Nederlandse en Belgische grens van camper NO-MAD. Aparte paginas voor Nederland en Belgie Social Media Title Social Media Description Handwas, Machinewas en Zelfbediening Wasboxen. Wat kost het om je mobiele huis te (laten) wassen? Welke andere services kun je er verwachten als camperaar? Kun je er bij voorbeeld je afvalwater kwijt? Je matten kloppen? Is er een wasserette? etc. Social Media Image

Afbeelding verwijderen Custom Tweet Social Media Pinterest Image Pinterest Description Sidebar Position

right
none

Determines the location of the sidebar by default.Upgrade to Brilliance Pro for multiple sidebar layouts, control over the header/title/footer, and integration with Revolution Slider. ParagraafBegin met de bouwsteen van alle verhalen.Grootte lettertypeInitiaal

Klik om een grote eerste letter te tonen.Automatically fit text to containerZoek naar een blok