NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Add more content here...
Home » Speerpunten » Camper & Milieu » Milieu en je Camper

Milieu en je Camper

Promobil is misschien wel het meest bekende Duitse camper magazine. In een van de recente nummers bespreekt een artikel een aantal stellingen over kamperen (met de camper) en de impact daarvan op het milieu.

Een van deze stellingen is dat “het reizen per camper schadelijker voor het milieu zou zijn dan een autoreis, omdat campers meer peut verstoken dan personenauto’s”.

Het artikel maakt hier in niet mis te verstane bewoordingen korte metten mee. De stelling betreft alleen het brandstofverbruik, maar andere milieueffecten zouden echter ook meegeteld moeten worden.

Uit een Duitse studie blijkt, dat reizen per camper zelfs béter voor milieu en klimaat is dan reizen met het vliegtuig of per boot.

Kijk bij voorbeeld eens naar de hotelovernachtingen. Die zijn zo’n tien maal slechter voor het milieu, dan een overnachting in de camper. Dit is onder meer omdat hotelkeukens vaak 24 uur per dag bezig zijn met eten te koken of warm te houden.

Ook wordt er in hotels veel voedsel weggegooid en is het waterverbruik vele malen hoger (o.a. door het frequent wassen van handdoeken en beddengoed), maar waarschijnlijk ook wel omdat mensen meer douchen dan thuis en al helemaal meer dan op de camping of in een camper.

Verder zijn in de studie ook de verschillen in het ruimtegebruik meegerekend.

Ga dus gerust met je campertje op vakantie en gebruik deze wetenschap om eventuele kritiek te weerleggen.

Camper en Milieu
Camper en Milieu

Laat een reactie achter