Welke ontwikkelingen kunnen we melden bij Camper NO-MAD?

CamperAlertEurope

In juli 2018 startten wij een facebook en twitter kanaal : CamperAlertEurope, waarin eigenaars van campers, caravans, klapwagens, tenten en backpacks elkaar kunnen waarschuwen voor levensbedreigende situaties, zoals overstromingen, zware storm, bosbranden, lawines, vermiste personen, etc.

De bedoeling is, dat als deze situaties zich – waar dan ook in Europa – voordoen, door de groepsleden op CamperAlertEurope gemeld worden zodat anderen tijdig maatregelen kunnen nemen. Dan helpt het natuurlijk wel als zoveel mogelijk kampeerders zich aansluiten als groepslid.

We zijn dan ook blij om te melden dat in drie maanden tijd het aantal leden is gegroeid naar 1100. Nog veel te weinig natuurlijk als je bedenkt dat er in Europa al 1,5 miljoen campers rondrijden en nog meer caravans en tent/backpack reizigers. Niet iedereen zal zich aansluiten, maar wij weten wel dat als je ‘wild’ staat, je erg kwetsbaar bent voor dit soort bedreigingen. Niet iedereen heeft 24/7 de TV of radio aan op het noodkanaal, maar wel zijn mobieltje…

CamperSafety

CamperAlertEurope is geen discussieplatform. Alleen meldingen, bijstellingen en afmeldingen van gevaarlijke situaties mogen gepost worden. Om mensen te faciliteren die willen praten over veiligheid in- en om de camper of caravan hebben wij daarnaast ook de facebook groep CamperSafety opgericht. Hier kun je praten over technische oplossingen voor veiligheid in  en om de camper/caravan, maar ook ideeën opdoen over hoe te handelen bij gevaarlijke situaties.

GoSun user group Europe

Onz enthousiasme over de GoSun zonne-ovens heeft ons geïnspireerd om een Europees facebook forum hierover op te zetten. Er zijn andere facebook groepen, maar deze zijn hoofdzakelijk Amerikaans, met de bijbehorende recepten.

Facebook groep: GoSun user group Europe

Onze insteek is om juist te kijken naar de mogelijkheden om typisch Europese gerechten te bereiden in de GoSun. Denk aan Moussaká, Appelstrudel, Paella…. Dat soort dingen. Het loopt nog niet storm, maar het is dan ook best lastig de groep GoSun bezitters in Europa te benaderen om lid te worden. Deste meer noodzaak voor zo´n forum, dunkt ons.

We hopen de nieuwe GoSun Fusion zonne-oven te mogen bespreken als deze naar Europa wordt gehaald door de importeur. Hij wordt voor de Amerikaanse markt verwacht in april 2019. Hij zal pas veel later in Europa verkrijgbaar zijn…. Het blijft mogelijk om via ons een kortingscode te krijgen voor 5% korting op aanschaf van GoSun apparatuur bij de importeur.