Door en vooral VOOR camperaars
NO-MAD Logo Achterzijde Camper NO-MAD
Door en vooral VOOR camperaars
Home » Koken » Koken op zonnewarmte – havermoutontbijtkoek
Koken en Bakken met de GoSun Sport zonneoven

Koken op zonnewarmte – havermoutontbijtkoek

Havermoutontbijtkoek

Margret heeft een fijn recept voor een havermoutontbijtkoek, dat ze ook graag in de GoSun glasbuiszonneoven wilde proberen te maken. De ingredienten:

  • 3 eieren (los kloppen)
  • 200 gr havervlokken
  • 2 eetlepel. bakpoeder
  • 1 potje appelmoes met stukjes appel
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • een snufje zout
  • 100 gr cranberries of sultanas
  • 100 gr gehakte pecannoten/walnoten
  • Als je ongezoete appelmoes hebt kun je evt nog een theelepeltje honing toevoegen.

Goed door elkaar roeren en vervolgens in de oven plaatsen, in dit geval dus:

In de zonneoven

We hebben de slede bijna vlak, net even over de rand bollend gevuld (niet te veel: door het bakpoeder rijst de koek nog wat).
Gekookt rond het middaguur gaat de koek ongeveer 1 uur in de zonneoven. Als de koek wat te nat aanvoelt, kun je eventueel de slede nog even op een kier open laten staan om wat vocht laten ontsnappen.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn: een gezonde, heel smakelijke en goed vullende mueslireep-achtige ontbijtkoek.
Zoals je uit de ingrediënten kunt opmaken, kom je met één plakje gerust de ochtend door.
Uiteraard kun je ook een plak meenemen bij wijze van tussendoortje als je een eind gaat wandelen, hiken of biken, kajakken, enzovoort..

De koek smaakt net zo lekker als gemaakt in de elektrische- of gasoven. Een aanrader!
PS: Deze koek kun je gerust invriezen. Zo blijft hij lang goed.

havermoutontbijtkoek
havermoutontbijtkoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *